Viies rahvusvaheline loomade heaolu konverents toob kokku valdkonna eksperdid

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) ja Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet korraldavad juba viiendat korda rahvusvahelist loomade heaolu konverentsi. Konverentsile on oodatud kõik loomasõbrad, kes töötavad loomadega või kelle muud tegevused on...

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) ja Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet korraldavad juba viiendat korda rahvusvahelist loomade heaolu konverentsi. Konverentsile on oodatud kõik loomasõbrad, kes töötavad loomadega või kelle muud tegevused on seotud neljajalgste sõpradega. Konverents leiab aset 4.–5. oktoobril Telliskivi Loomelinnakus asuvas Erinevate Tubade Klubis. 

Kahepäevane loomade healolule ja nende õiguste edendamisele pühendatud konverents pakub mitmekülgseid arutelusid ja ettekandeid. Oma pikaajalisi kogemusi jagavad spetsialistid Suurbritanniast, Soomest ja loomulikult on kohal meie enda eksperdid Eestist.

„Selleks et tulevikumaailm oleks helgem ja loomade heaolu paremini tagatud, on oluline ennetustöö ja ajakohased teadmised, mida konverents ka pakub. Meie arusaamad loomade heaolust aina täienevad ning tänu rahvusvahelistele ja juba end tõestanud praktikatele jõuame kiiremini lahendusteni, millest ka päriselt on loomadele kasu,“ kommenteeris Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti lemmikloomade heaoluteenuse juht Hellika Landsmann.

Konverentsi avapäev on pühendatud kõigile neile, kelle töö või vabatahtlik tegevus on seotud loomakaitse valdkonnaga. Teine päev on seminari vormis ja suunatud laiemalt kõigile loomaomanikele ja -sõpradele. “Kasulikku infot jagub konverentsil nii neile, kes tegelevad ennetustöö ja seadusloomega, kui ka neile, kes puutuvad tihedalt kokku abistamise, ravimise ja järelvalvega. Konverentsil osalemine annab ühtlasi ainulaadse võimaluse kaasa rääkida loomakaitse tuleviku kujundamises,” rääkis ELSi juhatuse liige Geit Karurahu.

Rahvusvahelisi ekspertteadmisi ja väärtuslikke kogemusi jagavad esimesel päeval Briti loomakaitseorganisatsiooni esindaja Mark Randell ja Soome loomaakaitseorganisatsiooni SEY esindaja Maria Eiskop. Keerulise taustaga loomade olukorra võtab luubi alla loomakäitumisspetsialist Amber Batson Suurbritanniast. 

Konverentsi teine päev kutsub seminari vormis aktiivselt kaasa mõtlema ja rääkima mitmesugustel olulistel teemadel, näiteks pisi- ja eksootiliste loomade pidamise, loomapidamiskultuuri ja hulkuvate loomade teemal. Konverentsi lõpetab töökoerte teema ning ulakate koeraomanike koolitus. Konverentsi modereerib pikaajalise loomakaitsealase tegevuse kogemusega ELS liige Evelyn Valtin. Esimesel päeval on tagatud eesti-inglise-eesti keele sünkroontõlge, teise päeva arutelud on vaid eesti keeles.

Rahvusvaheline loomade heaolu konverents toimub tänavu juba viiendat korda, tähistades sel aastal oma esimest juubelit. Konverentsi eesmärk on tõstada olulisi looma heaolu puudutavaid küsimusi ja leida neile toimivaid lahendusi. Nende aastate jooksul on Eestisse toodud tipptasemel rahvusvahelisi teadmisi ja kogemusi, mis on oluliselt panustanud loomade heaoluga tegelevate spetsialistide oskuste arendamisse ning laiendanud valdkonnast huvitatute silmaringi.

Rohkem informatsiooni leiab ELS kodulehelt: loomakaitse.ee/rahvusvaheline-loomade-heaolu-konverents-international-animal-welfare-conference-2024/

Konverentsi FB üritus: https://fb.me/e/4yyHvHel0  

 

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.

 

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tegevusvaldkonnaks on keskkonna- ja looduskaitse korraldamine ning kommunaalvaldkonda kuuluvate avalike teenuste osutamine Tallinnas, lähtudes soodsa elukeskkonna tagamise eesmärgist ja säästva arengu põhimõtetest.

 

Lisateave:

Geit Karurahu

Kommunikatsiooni- ja turundusjuht

+372 55505009 

geit.karurahu@loomakaitse.ee

 

Hellika Landsmann

Lemmikloomade heaoluteenuse juht

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet

Hellika.Landsmann@tallinnlv.ee

Leave a Reply