Ülevaade: Eesti Loomakaitse Seltsi tegevused augustis 2014

Augustis saabus Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) infokontaktidele kokku 387 teadet. Kõige enam teateid saabus väärkoheldud ja hulkuvate loomade, vigastatud lindude ja üldiste, loomakaitse valdkonda puudutavate teemade kohta. Kuna seltsil puudub juriidiline menetlusõigus,...

Augustis saabus Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) infokontaktidele kokku 387 teadet. Kõige enam teateid saabus väärkoheldud ja hulkuvate loomade, vigastatud lindude ja üldiste, loomakaitse valdkonda puudutavate teemade kohta. Kuna seltsil puudub juriidiline menetlusõigus, tegi ELS raskemate juhtumite lahendamiseks augustis kokku 6 pöördumist, neist enim Veterinaar- ja Toiduametile, ent ka Keskkonnainspektsioonile ja ühele kohalikule omavalitsusele.

Eesti Loomakaitse Selts hüvitas augusti jooksul 57 hüljatud ja väärkoheldud looma raviarveid ning muid veterinaarseid protseduure (steriliseerimine, kastreerimine, kiibistamine, vaktsineerimine) ja sellega seotud kulutusi (loomade transportimine, loomatoit jms) 1608,22 euro ulatuses. Meedia kajastas ELSi toimetusi ja sõnavõtte 7 korral.

Teemadest leidsid kõige enam kajastust Eesti Loomakaitse Seltsi tegevuse 2014. aasta esimese poole kokkuvõte ning Õle tänaval üle kümne aasta elanud koertekoloonia päästmisoperatsioon.

4. augustil külastasid Eesti Loomakaitse Seltsi kolm töötajat Toolse Varjupaika, tutvusid sealse 50 päästetud kassi eeskujulike elutingimuste ja südamliku pererahvaga. Külakostiks ja vajatud abiks viis selts varjupaigale 700 Felixi kiisueinet ja 50 pakki Friskies kuivtoitu, mis oli ELSile omakorda annetatud Nestle Purina poolt ja tänu kellele said Toolse kassid veel rõõmsamalt nurru lüüa.