ELSi pressiteade: Heategevuslikul koertenäitusel astuvad üheskoos üles tõuga ja tõutud koerad

10.08.2012 Eesti Loomakaitse Seltsi ja koeraspordiklubi Koeruse eestvedamisel ning Royal Canin’i toetusel korraldakse 26. augustil Koeruse koolituskeskuse ees suur heategevuslik koertenäitus DOG FEST, kuhu on osalema oodatud nii segaverelised kui...

10.08.2012

Eesti Loomakaitse Seltsi ja koeraspordiklubi Koeruse eestvedamisel ning Royal Canin’i toetusel korraldakse 26. augustil Koeruse koolituskeskuse ees suur heategevuslik koertenäitus DOG FEST, kuhu on osalema oodatud nii segaverelised kui ka puhtatõulised koerad. Näitusest saadav tulu läheb täies ulatuses väärkoheldud koerte heaks.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Tania Selarti sõnul on ürituse eesmärgiks suunata tähelepanu kõikidele koertele ja nendele hea elukvaliteedi tagamisele. “Just sel põhjusel anname võimaluse koeraomanikele üheskoos oma lemmikuga heategevuslikus näituseringis üles astuda,“ selgitas Selart. “Kuna seltsile laekub aastas ligi 600 teadet väärkoheldud või abitusse olukorda jäetud koertest ja viimase kolme aasta jooksul on koerte abistamiseks kulunud üle 20 000 euro, oleme äärmiselt tänulikud sellise ettevõtmise üle.”

Näituseringis hindavad koeri näitleja Venno Loosaar ja saatejuht Kertu Jukkum.
 Erinevalt tavalisest koertenäitusest ei hinnata tõuomadusi, vaid eelkõige koerte toredat välimust ja iseloomu. Auhinnad on võitjatele välja pannud Royal Canin.

Esinemistega astuvad üles Koeruse koeraspordiklubi ja pommirühma koerad. Üleval on infotahvlid abivajavate või juba abi saanud koerte lugudega. Koos oma koeraga on võimalik proovi teha agility rajal või sõnakuulelikkuses, samuti saab koera kaaluda ja mõõta. Kohapeal annavad nõu nii veterinaararstid kui ka Eesti Loomakaitse Selts. Toitumisalaseid soovitusi ning infomaterjale jagab Royal Canin.

Heategevuslik koertenäitus DOG FEST toimub pühapäeval, 26. augustil Koeruse koeraspordiklubi ees treeningplatsil (Laki 25, Tallinn). Näitusele võivad registreeruda kõik koeraomanikud veebilehel www.koerus.ee. Registreerumistasu (5 eurot) annetatakse täies ulatuses kannatanud koertele.

Ürituse orienteeruv ajakava:

12.00 Heategevusliku koertenäituse algus