Pressiteade: Algab üleriigiline suurkampaania “Enne, kui võtad koera… Mõtle!”

25.märtsist 18.augustini vältab Eesti Loomakaitse Seltsi, Eesti Kennelliidu, Royal Canini ja Varjupaikade MTÜ üleriigiline ühiskampaania, mille eesmärgiks on kutsuda inimesi üles enne plaanitavat koeravõttu oma otsust põhjalikult kaaluma. Lisaks julgustab...

Lisaks julgustab kampaania inimesi otsima lisateavet tõukoerte ja varjupaika sattunud koerte kohta, valima oma lemmik usaldusväärsest kohast ning mõtlema olulistele teemadele, mis kaasnevad kohusetundliku loomapidamisega.

“Oma töös oleme kahetsusväärselt tihti kokku puutunud olukordadega, kus koer on kas unustatud üksi ketti aheldatuna aianurka, ära antud või veel hullem – hüljatud ainuüksi seetõttu, et loom on muutunud inimeste jaoks tülikaks, tema vajadustega ei osata arvestada ja pole oldud valmis pakkuma loomale vajalikku hoolt ja seltsi,” selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Tania Selart. “Seetõttu peame oluliseks, et inimesed ei võtaks koera hetkeemotsioonide ajel ega põhjustel, mis ei lähtu looma heaolust, nt haukuvaks ketikoeraks valvesüsteemi eesmärgil või aksessuaarina ilukoeraks.”

Eesti Kennelliidu juhatuse esimees Astrid Lundava kinnitab, et ka Kennelliit teeb tulevaste koeraomanike hulgas aktiivset teavitustööd, et vältida olukordi, kus sõprust ja seltskonda ihkav koer on jäetud isepäi tühja korterisse või suur, vabaduselembene loom on aheldatud keti külge. “Kui ikka saksa lambakoerale ei võimaldata piisavalt treeninguid ja jooksmist ning puudlit ei pügata ega kammita, siis pole omanikud teinud piisavalt eeltööd ja koer peab kannatama. Selliseid eksimusi on aga tegelikult võimalik juba otsustusprotsessi ajal lihtsalt ära hoida. Koeratõuge on maailmas üle 300 ja küllap leidub igale soovijale sobilik kaaslane,” märkis Lundava.

Pikaajalise kampaania “Enne, kui võtad koera… Mõtle!” jooksul toimub neli Eesti Kennelliidu poolt korraldatavat koertenäitust, kus on üles seatud ka nõustamistelgid – tulevastel loomaomanikel on võimalik nõu küsida Eesti Loomakaitse Seltsi, Varjupaikade MTÜ ja Kennelliidu spetsialistidelt ning tuntud veterinaaridelt. Näitused leiavad aset 13. ja 14. aprillil Saku suurhallis, 1. ja 2. juunil ja 17. ning 18. augustil Kalevi staadionil.

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) on loomasõpru koondav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine, loomasõbraliku eluviisi edendamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Seltsil on üle Eesti ligi 550 liiget. Alates 2006. aastast on ELS Euroopa Liidu juures tegutseva lobbiorganisatsiooni Eurogroup for Animals liige.

Lisateave:

Annika Lepp